U organizaciji Centra za razvoj ideja i udruženja LADA, održan je okrugli sto na temu –  Dostupnost prostora mladim umetnicima u Beogradu. Događaj je održan u Gnezdu, 29. januara od 19 časova, u okviru projekta “Zajedno za mlade” koji Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj tribine bilo je okupljanje predstavnika insitucija, prostora, umetničkih trupa i samostalnih umetnika kako bi se kroz dijalog mapirali problemi mladih umetnika kada je u pitanju dostupnost adekvatnih prostora u kojima bi imali priliku da predstave svoje radove i talenat. Učesnici su imali priliku da razmene iskustva i međusobno se umreže kako bi u budućnosti kroz zajedničko delovanje i saradnju ostvarili bolje rezultate i veću vidljivost programa.

Moderatorka okruglog stola bila je Anđelka Đukić, predsednica udruženja LADA, koja je na samom početku pozdravila prisutne i kratkim uvodnim obraćanjem predstavila agendu događaja. Usledilo je obraćanje Stefana Đorđevića, generalnog sekretara Krovne organizacije mladih Srbije, Nemanje Markovića, zamenika direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda i Marka Zirojevića, predsednika udruženja Centar za razvoj ideja.

Učesnici događaja bili su: Nina Ivanović ispred U10, Lela Milivojević predstavnica Zadužbine Ilije M. Kolarca, Vladimir Milić iz Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac, Bogdan Ristić kao predstavnik Kancelarije za mlade GO Vračar, mlade pesnikinje Nevena Antić i Bojana Stošić, Lazar Barać i Milan Maksimović – profesionalni igrači i pevači, kostimografkinja Ivana Tomić, Nataša Radonjić iz Teatra 011 i Milica Đuričković iz Teatra Ulica.

Na samom kraju, prisutnima je pročitano pismo podrške Jelene Pavlović kreativne direktorke galerije Polet koja je nažalost bila sprečena da prisustvuje događaju.

Okrugli sto doveo je do pokretanja novih tema i potrebe da se nastavi sa okupljanjem i širenjem mreže institucija, organizacija i umetnika u cilju obezbeđivanja veće dostupnosti prostora mladim umetnicima u Beogradu.

[Not a valid template]