“Kulturica” želi da predstavi javnosti neafirmisane umetnike i pruži im ohrabrenje i motivaciju da nastave da stvaraju.

Jednodnevni pozorišni festival “Kulturica” održava se 18.oktobra u 17.30h u Teatru 78. Ovaj događaj je osmišljen kao takmičenje tri dramske sekcije beogradskih gimnazija sa ciljem da se učenici ovih škola povežu kroz kreativno stvaralaštvo.

Učesnice festivala su Prva beogradska gimnazija sa predstavom “Boing Boing”, gimnazija “Sveti Sava” sa izvođenjem “Moj način na moj način” i Dvanaesta beogradska gimnazija sa njihovom verzijom “Antigone”.  Njihovi nastupi održaće se pod budnim okom članova žirija, koji će sačinjavati poznati glumci beogradske scene. Najbolju predstavu čeka samostalno izvođenje nedelju dana kasnije na istoj lokaciji.

“Kulturica” želi da predstavi javnosti neafirmisane umetnike i pruži im ohrabrenje i motivaciju da nastave da stvaraju. Festival dramskih sekcija samo je prva faza u razvoju projekta koji, zahvaljujući svom potencijalu, može u budućnosti biti organizovan i u drugim beogradskim opštinama.

Festival organizuje Centar za razvoj ideja uz podršku Kancelarije za mlade I saradnju sa udruženjima Beograd, a u saradnji sa Prvom i Dvanaestom gimnazijom, kao I gimnazijom “Sveti Sava”. “Kulturicu” su takođe podržali Narodno pozorište u Beogradu, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Dom omladine Beograda, Muzej istorije Jugoslavije, Zavod za udžbenike, Ministarstvo prosvete, “Prvi Koraci”, i Pozorište na Terazijama.

Karte su besplatne I  mogu se naručiti preko oficijelnog sajta Centra za razvoj ideja (razvojideja.org.rs).