Centar za razvoj ideja poziva mlade fotografe da se prijave na konkurs „Murali u očima fotografa“!
Cilj konkursa je da motiviše mlade i talentovane ljude da se bave fotografijom. Želimo da okupimo mlade i da im pružimo šansu da se promovišu i afirmišu u svetu ove umetnosti. Tema konkursa je „street art“ – učesnici se pozivaju da inspiraciju za svoje radove pronađu na ulicama. Najuspešniji fotografski radovi imaće priliku da budu predstavljeni (biće nagrađeni predstavljanjem) na izložbi u galeriji Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ u Beogradu.
 
Svečano otvaranje izložbe održaće se 23. juna 2018. godine od 18h.
Izložba će trajati do 07. jula 2018. godine.
 
Svi zainteresovani amateri i profesionalni fotografi uzrasta od 15 do 35 godina mogu se prijaviti na konkurs slanjem svojih radova na mail adresu kultura@razvojideja.org.rs. Potrebno je u mailu dostaviti lične podatke (ime, prezime, datum rođenja, mesto prebivališta, kontakt telefon), kao i lokaciju na kojoj se fotografisani mural nalazi. Svaki učesnik može konkurisati sa najviše 5 fotografija. Fotografije je potrebno dostaviti u formatu 16:9 i rezolucije do 300 dpi. Dozvoljeno je obradjivati fotografije SAMO u domenu kontrasta i boja.
Stručni žiri koji čine profesionalni fotografi i priznati umetnici odabraće 25 najboljih fotografija koje će biti izložene u galeriji Centra za obrazovanje i kulturu “Božidarac” u Beogradu. Prijave su otvorene od 30. maja do 15. juna 2018. godine!
 
Rezultati konkursa će biti objavljeni 21. juna na Facebook stranici Centra za razvoj ideja.
Centar za razvoj ideja ne preuzima odgovornost za zloupotrebu autorskih prava, niti snosi troškove puta učesnika konkursa.