Pored osvrtanja na svetle momente svojih karijera, otkrili su ne samo poteškoće na koje su nailazili, već i neuspehe koje su doživeli, kako bi skrenuli pažnju učesnicima da moraju ostati istrajni u svojim pokušajima da pokrenu sopstveni posao

Konferencija „Fabrika mladih preduzetnika 2016“ održana je u nedelju, u hotelu „Crowne Plaza“, u okviru koje su se učesnici upoznali sa delatnostima panelista, kao i radom kako aktivnih, tako i završenih projekata mladih preduzetnika, iz koji su mogli da izvuku mnogobrojne pouke za dalji lični razvoj.

Na panelu „Žene u preduzetništvu“ o svojim delatnostima su pričale Sonja Dakić ispred startapa „Daj Daj“, Olga Pankeričan je predstavila „Gugadžinu“, a Jovana Lea Simić „Little Blue Pot“. One su razgovarale o tome kakve su poteškoće imale u razvoju svojih biznisa, kao i to da li je njihov rod predstavljao bilo kakvu prepreku za njihov uspeh.

U okviru panela „Predstavljanje Coworking prostora“, Ivan Brkljač iz „Mokrin House“-a, Sandra Nešić iz „ICT HUB“-a i Miljan Prelević iz Nove Iskre, diskutovali su o tome zašto su ovi inkubatori bitni za mlade koji pokreću nove poslove, kao i šta im tačno nude, od sredstava za rad, preko korisnih kontakata do moralne podrške.

U poslednjem panelu „Organska proizvodnja kao prilika za biznis u Srbiji“ su učestvovali Uroš Davidović ispred „Bolje Zemlje“, Katarina Milenković je predstavljala „WWOOF“, dok je Nikica Marinković došao ispred „Zelenoo.com“. Oni su zajedničkim snagama pokušali da dođu do odgovora na pitanje koliko je organska proizvodnja danas perspektivan posao.

Između panela, predstavili su nam se preduzetnici ispred projekata kao što su Ciao Chat“, „Poslonaut“, „Seezer“, „Džepni lekar“, „Trke.rs“, „Petrako“ i „Žiška“. Pored osvrtanja na svetle momente svojih karijera, otkrili su ne samo poteškoće na koje su nailazili, već i neuspehe koje su doživeli, kako bi skrenuli pažnju učesnicima da moraju ostati istrajni u svojim pokušajima da pokrenu sopstveni posao.

Cilj konferencije  je bio da mlade pre svega edukuje, tako što će im odgovoriti na njihova pitanja i dileme u vezi sveta preduzetništva, kao i da ih podstakne na međusobnu razmenu iskustva i ideja, kroz prikaz uspešnih primera iz prakse.

Konferenciju je realizovao Centar za razvoj ideja uz podršku Ministarstva omladine i sporta i kompanije “Nectar”.