Učesnike očekuje dvomesečna obuka u kojoj će imati mogućnost da se upoznaju sa celokupnim procesom organskog uzgajanja povrća

Obuka u okviru organske proizvodnje povrća I preduzetništva u poljoprivredi zvanično je otpočela u subotu, 1.oktobra. Nastava se odigrala u prostorijama Poljoprivredne škole PK “Beograd”, a profesorke ove ustanove su pored uvodnog predavanja, održale I praktičan čas.

Pored predavanja, učesnici će posećivati gazdinstva I firme koji se bave organskom proizvodnjom. Po planu I programu obuke, jedne subote učiti o organskoj proizvodnji I imati priliku da stečeno znanje odmah primene na delu, dok će se druge subote baviti preduzetništvom.

Učesnike, koje čine mladi ljudi između 15 I 30 godina, očekuje dvomesečna teorijska i praktična obuka u kojoj će imati mogućnost da se upoznaju i steknu sva potrebna znanja o celokupnom procesu organskog uzgajanja povrća, od sadnje do plasmana finalnog proizvoda na tržište.

Projekat „Fabrika mladih preduzetnika 2016“ drugu godinu za redom organizuje Centar za razvoj ideja uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a u saradnji sa Poljoprivrednom školom PK „Beograd“ i njihovim Centrom za razvoj karijere i poslovnu etiku.