Radionica kreativnog pisanja sa mladom autorkom Marijom Manojlović održala se u maju 2017.godine u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda. Cilj je bio da se kroz analizu, debatu i dosledno prezentovanje činjenica, mladi podstaknu da ne odustaju od svog afiniteta  prema pisanju. Radionicu je pohađalo 15 učesnika.

U toku radionice, prelazilo se od pokušaja definisanja različitih književnih žanrova i tumačenja procesa stvaranja, do konkretnih problema sa kojima se susrećemo pri strukturisanju radnje. Mlada književnica je sa učesnicima prešla sve elemente pri uverljivoj izgradnji likova, a svi prisutni su imali priliku da svoje zaključke testiraju u konkretnim vežbama pisanja za koje postoji mogućnost naknadnog analiziranja. 

Marija Manojlović je završila master studije iz psihologije na Univerzitetu Aix – Marseille uz pomoć stipendije francuske vlade. Po završetku studija piše svoj prvi roman. Počela je da piše sa 7 godina, dok je sa 9 dobila nagradu opštine Stari Grad za najbolji esej na temu fantastike. 2016.godine prijavila se za konkurs „Pegaz“ koji organizuje Književna omladina Srbije za neafirmisane autore i od 9000 prijavljenih radova, njeno delo je bilo među 9 nagrađenih. Autorka je knjige “Susreti u prošlosti”.