Radionica kreativnog pisanja sa mladom autorkom Marijom Manojlović održaće se u petak, 5.maja u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda od 18 do 20 časova. Cilj je da se kroz analizu, debatu i dosledno prezentovanje činjenica, mladi podstaknu da ne odustaju od svog afiniteta  prema pisanju. 

U toku radionice, prelaziće se od pokušaja definisanja različitih književnih žanrova i tumačenja procesa stvaranja, do konkretnih problema sa kojima se susrećemo pri strukturisanju radnje. Mlada književnica će sa učesnicima preći sve elemente pri uverljivoj izgradnji likova, a svi prisutni će takođe imati priliku da svoje zaključke testiraju u konkretnim vežbama pisanja za koje postoji mogućnost naknadnog analiziranja. 

Marija Manojlović je završila master studije iz psihologije na Univerzitetu Aix – Marseille uz pomoć stipendije francuske vlade. Po završetku studija piše svoj prvi roman. Počela je da piše sa 7 godina, dok je sa 9 dobila nagradu opštine Stari Grad za najbolji esej na temu fantastike. 2016.godine prijavila se za konkurs „Pegaz“ koji organizuje Književna omladina Srbije za neafirmisane autore i od 9000 prijavljenih radova, njeno delo je bilo među 9 nagrađenih. Autorka je knjige “Susreti u prošlosti”.

Za radionicu mogu da se prijave svi mladi od 15-30 godina koji se bave amaterskim pisanjem koji žele da unaprede svoje veštine kroz interaktivne vežbe. Prijavu možete popuniti putem linka do 4. maja u 22 časa. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.