Centar za razvoj ideja zajedno sa učenicima i profesorima Prve beogradske gimnazije sproveo je, u subotu, 11. juna, akciju pod nazivom Zelena tačka. Slogan “Sačuvajmo prirodu” poslužio je da učenicima objasni važnost postupanja sa otpadom. Kao jedan od načina, objasnili smo značaj reciklaže za očuvanje životne sredine uz čuvanje prirodnih-sirovinskih resursa, energije kao i doprinos smanjenju deponija i degradacije tla.

IMG-20160611-WA0012

Učenici su kroz konkretne primere i poruke naučili kako da selektuju otpad, gde postoje mesta za odlaganje reciklažnog otpada i kako mogu da redukuju stvaranje otpada.  Nadamo se da će svoje znanje preneti i na ljude iz svoje bliže okoline, uz poruku i poklon biorazgradivih eko-cegera za kupovinu, koji prosečno godišnje uštede i do 288 kesa.Svojom kreativnošću doprineli su  uređenju školskog dvorišta kroz kreativnu upotrebu otpada, oslikavanjem automobilskih guma, koje se ne razgrađuju u prirodi. Od starih guma napravljene su male cvetne oaze.

T okom letnjeg raspusta radimo na novim idejama,  sa nestrpljenjem isčekujemo septembar  i radujemo se daljoj saradnji i akcijama.

IMG-20160611-WA0005