Veče animacije sa Elitom održaće se u nedelju, 20.avgusta od 20 časova u “Bar Kućici”, u ulici Borislava Pekića 15. Zajedno sa ekipom koja stoji iza “Elite”, ne samo što ćemo da odgledamo sve epizode i iskomentarišemo ih,  već ćemo i premijerno da odgledamo finale sezone. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa udruženjem “LADA”.

Ukoliko bude kiše, događaj će se održati u Gnezdu, u Masarikovoj 5 od 20h. 

“Elita” je ultimativni odgovor na pitanje – Šta rade naši velikani kada ostanu prepušteni sami sebi nakon što se zatvore udžbenici? Da li peku palačinke, rešavaju ukrštene reči dok im smeta komšijska buka, odnosno žive kao sav normalan svet? Ili u tajnosti sprovode eksperimente i rešavaju paranormalne slučajeve? Zavirite u život Nikole, Iva i Vuka –  naše elite.

“Stavili su ih u istu kuću i nećete verovati šta se posle desilo…” Glavni junaci su Nikola Tesla, Vuk Karadžic i Ivo Andrić, a pored njih pojavljuju se i Nemanjići, Desanka Maksimović i Gavrilo Princip. Ubačeni u savremeno okruženje, oni služe kao kritika lažne elite i idola, masovnih medija i rijaliti programa.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

Dođite da zajedno “bindžujemo” prvu sezonu! Ulaz je slobodan, plaća se samo osveženje.