Prvi septembar, dan kad se za svu decu zvanično završava leto i raspust, simbolično smo odabrali kao dan kada ćemo okupiti sve ljubitelje starih dobrih crtaća uz koje smo odrastali. Da se na kratko vratimo u vreme kada su se na TV ekranima mogli videti Tom i Džeri, vitez Koja, bik Ferdinand i drugi. Centar za razvoj ideja i LADA vas pozivaju da u petak (01. septembra) dođete u bar Kućica (Borislava Pekića 15) od 19 časova (pre Dnevnika 2) i zajedno sa nama oživite lepe uspomene iz detinjstva. Kako bismo čitav događaj učinili dodatno zanimljivim, nećemo otkriti repertoar, već ćemo vas ostaviti u neizvesnosti i iščekivanju. Ulaz na veče crtaća je besplatan. Plaća se samo osveženje. Kako ne biste propustili ovaj događaj, pozivamo vas da dođete ranije i tako obezbedite svoje mesto u bašti.

Centar za razvoj ideja je društvena, neprofitna, nevladina organizacija osnovana 2014. godine u Beogradu. Centar je formiran od strane nekolicine istomišljenika i društveno aktivnih pojedinaca koji su prethodnih godina i sami bili suočeni sa nizom izazova sa kojima se susreću mladi ljudi u našoj zemlji. CRI teži da pomogne novim generacijama da se povežu i aktivno uključe u rešavanje konkretnih problema u svom okruženju sa fokusom na podsticaj nastanka kreativnih ideja, kao i pomoći pri razvijanju i realizaciji istih. Glavni cilj jeste da se unapredi položaj mladih u društvu, podigne nivo svesti o aktuelnim problemima i realizuju različiti programi za edukaciju mladih.

(LADA) je nevladino i neprofitno udruženje građana, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva na nacionalnom i regionalnom nivou u oblasti umetnosti i kulture. Cilj LADA-e je da podstakne razvoj kulturno-umetničkih manifestacija na području Republike Srbije u interakciji sa lokalnim stanovništvom, a pre svega mladima. Ideja ovog udruženja je da se mladi u lokalnim zajednicama društveno angažuju u svojim sredinama kroz kreativni rad, kao i pružanje mogućnosti za sticanje uvida u aktuelne umetničke tendencije. LADA je osnovana 2013. godine u Beogradu.