Svojim stihovima želim da navedem slušaoce da se zamisle i zapitaju – da li je ono u šta istinski veruju, sa čime se svakodnevno susreću, nečija igra, san ili pak značajna java

Veče poezije održaće se u subotu, 28.januara, u 18 časova u kafe-knjižari “Topolska Osamnaest”. Mlada pesnikinja Bojana Stošić predstaviće nam svoju zbirku autobiografskih pesama pod nazivom “Na liniji  sna i jave”.

„Linija između sna i jave ume često da bude nepimetna, tanka. Svojim stihovima želim da navedem slušaoce da se zamisle i zapitaju – da li je ono u šta istinski veruju, sa čime se svakodnevno susreću, nečija igra, san ili pak značajna java”, otkriva Bojana zbog čega piše i kakvu vezu želi da uspostavi sa prisutnima.

Bojana Stošić je svoju prvu pesmu napisala u drugom razredu osnovne škole. Od sedmog razreda je članica Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju. Njeno šarenoliko iskustvo takođe upotpunjuju i članstvo u Incest Trauma Centru, gde je svojom pesmom “Ćutanje nije lek”, otvorila njihovo peto takmičenje o prevenciji nasilja nad decom i ženama. Volontirala je u  Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, a članica je i Centra za razvoj ideja.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

Svi prisutni će moći da uživaju u promotivnim cenama pića.