Pesničko veče “Teslini stihovi” održaće se u subotu, 1.jula u 19.30 časova u kafe-knjižari “Topolska Osamnaest”. Mladi pesnik Nikola Nonković predstaviće nam svoju poeziju, kao i dela u prozi, čija su glavne teme unutrašnja borba i priča, kao čovekova večna potreba. Ulaz je slobodan.

Nikola Nonković, trenutno je na master studijama molekularne biologije. Uzor mu je Miloš Crnjanski, odnosno njegovi motivi čežnje, borbe izmedju prošlosti i sadašnjosti, kao i suočavanja sa prolaznošću. Kada piše, to radi u odnosu na to kako se oseća I njegove pesme su definisane jedino trenutkom kada je zanesen nekim osećanjem. Sebe opisuje kao naučnika koji posmatra svet oko sebe i sve to ponekad pretoči u neki zapis.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.