Eko Barajevo je projekat koji se održao u toku aprila i maja 2016.godine u saradnji sa sa udruženjem “Deca Barajeva” i uz podršku GO Barajevo.  Cilj je bio edukacija učenika osnovnih škola o značaju zaštite životne sredine i ekologije.  

Cilj projekta je edukacija učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Barajevo o značaju zaštite životne sredine i ekologiji. Projekat se sprovodi na više lokacija i obuhvata tri edukativne kreativne radionice i tri akcije uređenja javnih površina.

Teme edukativnih radionica su:
– Značaj ekologije i zaštita životne sredine,
– Otpad, kreativna upotreba otpada i reciklaža,
– Značaj vode i vodeni otisak

Akcije uređenja javnog prostora odvijaće se u OŠ “Knez Sima Marković”, u naselju Gaj i OŠ u Vraniću. Tom prilikom, prolaznicima će biti podeljene biorazgradive kese čime se skreće pažnja na štetan uticaj plastičnih kesa i podiže svest lokalnog stanovništva.

Projekat se sastojao od tri edukativne kreativne radionice i tri akcije uređenja javnih površina. Teme edukativnih radionica bile su značaj ekologije i zaštita životne sredine, otpad, kreativna upotreba otpada i reciklaža i značaj vode i vodeni otisak. Učestvovalo je  30 učenika.

Veoma smo zahvalni na podršci brojnim pojedincima i pekari Nana koja je obezbedila ketering za učenike i volontere.